Waarom Company Link?

Krijg inzicht in de kwaliteiten van uw medewerkers of kandidaten

Wat kan Company Link voor mijn bedrijf betekenen

Een sollicitatiegesprek op basis van een CV is vaak de methode om achter de capaciteiten van de sollicitant te komen. Na één, twee of soms zelfs drie gesprekken wordt de balans opgemaakt en wordt er een kandidaat geselecteerd. Helaas komt het nog te vaak voor dat de selectie achteraf helemaal niet zo succesvol blijkt te zijn. De kandidaat blijkt het beloofde niet waar te kunnen maken.

De kosten voor verkeerde selecties lopen in de tienduizenden euro’s per kandidaat. Een enorme kostenpost voor bedrijven.

Het CV en het sollicitatiegesprek blijven essentiële onderdelen in het selectieproces. Echter, dienen deze te moeten gebeuren op basis van gemeten vaardigheden. Kan een kandidaat waarmaken wat deze beloofd?

Een assessment is de methode om deze houvast te bieden alleen kunnen de kosten van een assessment oplopen tot wel 3 duizend euro. Een enorm bedrag en een dilemma voor bedrijven die meer houvast willen, maar ook terughoudend zijn in het uitgeven van zoveel geld. Hier biedt Company Link een goed geprijsde oplossing voor.

Daarnaast is het van belang dat de kwaliteit van het assessment goed is. Meet de test daadwerkelijk wat het moet meten. Vanaf de start van Company Link wordt er voor de ontwikkeling van de testen samengewerkt met de Erasmus Universiteit in Rotterdam waardoor we testen van een uitzonderlijk hoog niveau kunnen ontwikkelen. De testen zijn allemaal genormeerd en gevalideerd. Voor de validatie van testen is het van groot belang dat er voldoende testen worden afgenomen. De websites www.gratiscompetentietest.nl en www.gratispersoonlijkheidstest.nl worden gebruikt als de proeftuin van Company Link. Hier worden testen die nog niet volledig gevalideerd zijn geplaatst zodat deelnemers zonder geld te hoeven betalen een test kunnen afnemen. We gebruiken deze sites ook om onze huidige testen continu te verbeteren.

Company Link wil deze drempel verlagen en het assessment voor iedereen toegankelijk maken. Company Link biedt een kwalitatief zeer goed e-assessment voor een zeer lage prijs!